pondělí 3. listopadu 2008

First Blood - Paneria Sokolovská 312

Naše putování po restauracích začíná poněkud netradičně. Paneria na Sokolovské u metra Vysočanská není ve skutečnosti restaurace, ale spíše menší čistá a světlá pultová jídelna kombinovaná s pekárnou a cukrárnou s výběrem čerstvých plněných baget, pečiva, dortíků ...

Bagety nabízejí ve dvou velikostních verzích, obojí ve světlém i tmavém provedení. Vybral jsem si bagetu Švihák s kuřecím masem a hlávkovým salátem (samozřejmě tu větší, chceme přeci obědvat) za 62 Kč a Espresso (Lavazza) s mlékem za 32 Kč.

I přes to, že personálu za pultem bylo v jednu chvíli téměř tolik (4), jako nás (5), příprava jim trvala o chviličku déle, než by se slušelo ("Na takový návaly tady nejsme zařízený"), ale s úsměvem jde všechno lépe a my jsme si konečně všichni spokojeně sedli ke stolu. Tedy, abych byl přesný, zapomněl jsem dodat, že máme v kolektivu jednoho zarytého milovníka vepřového (nehledě na to, že to stále jestě neumí úplně správně vyslovit, ale i tak ho máme rádi). Vyřešil to tedy tak, že si alespoň objednal čtyři obložené chlebíčky (myslím, že nejméne dva se salámem) - odmítl naši radu zajít si do řeznictví, které je hned vedle.

A nyní konečně k hodnocení...

Bageta chutnala lehce nadprůměrně, ovšem v porovnání s tím, co dostanete na každé větší čerpací stanici zabalené v celofánu, skvěle! Všechny ingredience měly rozpoznatelnou čerstvou chuť, kuře chutnalo jako kuře, salát jako salát a majonéza... hmm :) Možná by ale chuti prospěla třeba jedno dve cherry rajčátka, menší veselé a hravé oživení. Káva s jemnou pěnou příjemně překvapila jemnou chutí. Pro milovníky čerstvého pomerančového džusu (juice) nabízejí ten úplně nejčerstvější - právě vymačkaný - 0.25 l za 45 Kč, ale to už se asi dostáváme do jiné cenové kategorie.

Kolegovy chlebíčky jsem sice neochutnával, ale už od pohledu byly dost oschlé a to nejlepší už měly dávno za sebou. Trochu jsem litoval, že Černého Petra si vytáhl zrovna on (jsme rádi, když s námi chodí na oběd také kvůli tomu vepřovému, a tento zážitek ho od toho mohl napříště odradit).

Ale zpět, jedna bageta ale můj hlad nezahnala a tak jsem si došel ješte pro ořechový koláč za 30 Kč. Ten už na tom ale byl podobně jako chlebíčky - jedním slovem - proschlý (a to bylo lehce po poledni). Ano, měl jsem se lépe podívat - zákusky jsou vystaveny za proskleným pultem a tak si snad Vy dáte lepší pozor.

Restaurace: Paneria Sokolovská 312
GPS: 50°6'34.91"N; 14°29'51.3"E
Lze platit stravenkami: ano
Nekuřácké prostory: ano - a pouze
Vegetariání: hlady neumřou
Vegani: tak to bude trochu horší, ale ano, také by se najedli
Menu v cizím jazyce: ne (ale ruku do ohně za to nedám)
Obsluha: milá, trochu pomalá
Doporučení: ano, jako lehčí oběd nebo větší svačina, s výhradami k čerstvosti zákusků

Žádné komentáře: