úterý 4. listopadu 2008

Čertík z krabičky - Pizzeria Cerreto

Dnešní oběd byl zase něčím nevšední. Náš zaměstnavatel pořádal Pizza Party a my jsme si mohli vybrat z nabídky Pizzerie Cerreto, na Sokolovské poblíž ulic Kovářská a U Svobodárny.

Osobně nemám tuhle pizzerii příliš rád, nejen proto, že personál z nás obvykle také není příliš nadšený (myslím ale, že zde se nejedná o běžný problém slepice a vejce - samozřejmě za to můžeme my, jak jinak). Možná jsem na tohle poněkud přecitlivělý, ale když vidím, jak se někdy tváří, když si dva z nás objednají ty nejlevnejší těstoviny (Spaghetti Aglio e Olio, 95 Kč! a ani k tomu nechtěli víno!), mám chuť jít jinam.

Tentokrát nám ale pizzy přivezl v krabicích poslíček, takže jsme si prostě jen mohli vychutnat jídlo. Tedy ... mohli, ale jídlo z krabice prostě nikdy nebude to pravé. Sýr je obvykle rozteklý více, než se sluší a cestou samozřejmě trochu vystydne, takže zase začne tvrdnout.

Vybral jsem si pizzu Pancetta za 132 Kč, což je tak horní hranice, co jsem ještě ochotný za hlavní chod obědu zaplatit, nicméně tohle navíc platil zaměstnavatel :). Tentokrát se jim to ale povedlo lépe než obvykle a my jsme do rukou dostali ještě horké krabice (a samozřejmě nejen krabice).

I přes nepříliš přívětivý vzhled byly ingredience dobře sladěné, paprika nebyla připálená ani vysušená, pancetta neošizená, těsto tenké, nepřipálené, dopečené, prostě tak akorát. Když to ale srovnám s opravdovou italskou pizzou (například v Norimberku za 5.5 € i se sklenicí limonády), musím si jen povzdechnout.

Pizzerie Cerreto sice patří k těm dražším, ale interiér restaurace je přívětivý a prostorný, rozdělený na na kuřáckou a tu větší - nekuřáckou část. Personál mi někdy připadá, jako sestavený z neúspěšných studentů DAMU. Někteří berou svou roli příliš vážně a trochu přehrávají. Na druhou stranu se třeba alespoň zasmějete.

Restaurace: Pizerrie Cerreto
GPS: 50°6'26.1"N; 14°29'20.4"E
Lze platit stravenkami: ano, ale nadšení z toho nejsou
Nekuřácké prostory: ano
Vegetariání: se zde dobře najedí
Vegani: to mají těžké, číšníci velmi často hrají, jako že nerozumí, co to znamená "bez sýra, prosím"
Menu v cizím jazyce: ano, česko-anglické
Obsluha: od špatných herců až po velmi dobré číšníky
Verdikt: Jedna z dražších restaurací, kde ale vaří nadprůměrně chutně (určitě také proto, že průměr je tak nízký). Pokud chcete udělat dojem na obchodního partnera (nebo se alespoň příliš neschodit), je to v okolí asi nejlepší restaurace.

Žádné komentáře: